Skip to main content
Start » News » MANPOWER och TRATON Charging Solutions kartlägger Europas laddstationer – ett steg närmare en grön transportrevolution
Sponsrad

Tillsammans med TRATON Charging Solutions, en del av TRATON gruppen som äger Scania, MAN, Navistar, och Volkswagen Truck & Bus, har Manpower i Sverige initierat ett projekt för att kartlägga laddstationer för tunga lastbilar i Europa. Detta är en viktig del i elektrifieringen av transportsektorn, där Manpower bidrar med den ”gröna” kompetens som krävs för att tillsammans med Traton Charging Solutions skapa långsiktigt hållbara lösningar för klimatet.

Elektrifieringen av tunga fordon har tagit fart, särskilt med ökad fokus på att minska utsläpp inom transportsektorn. Det finns en hel del 300 kWh laddare för personbilar och mindre kommersiella fordon, men det är inte tydligt att samma laddstationer håller lastbilsstandard.

Johan Hellstrand
Delivery Manager på Manpower.
Foto: privat

Manpower har därför skräddarsytt ett icke-konventionellt upplägg i nära samarbete med TRATON Charging Solutions som handlar om att kartlägga alla laddstationer i Europa för att identifiera de som är lämpliga för tunga eldrivna lastbilar och släp. Projektet syftar till att i första hand skala upp etablerad ladd-infrastruktur, en bra lösning i väntan på mer investeringar och förbättrad täckning för tung trafik, vilket kan ta flera år. TRATON Charging Solutions driver denna fråga parallellt med utveckling av fordon. Vi har träffat Petra Sundström, Managing Director på TRATON Charging Solutions och Johan Hellstrand, som är Delivery Manager på Manpower som berättar mer om projektet.

–Det senaste året har präglats av intensiv utveckling och samarbete. Vi har arbetat nära Charge Point Operators (CPOs) och andra aktörer inom branschen för att säkerställa att våra kunder har pålitlig tillgång till ett växande nätverk av offentliga laddstationer för kommersiella fordon. Genom att endast på plats bedöma + 150 kWh anläggningar är vi effektiva och realistiska. Vårt team söker även andra tillförlitliga datakällor för att erbjuda en bra kundlösning och säkerställa förarnas förtroende, säger Petra.

Scania Charging Access är den första digitala tjänsten för offentlig laddning av kommersiella fordon och upplägget drivs av TRATON Charging Solutions.

– Det är ett betydande projekt för oss då det visar vår förmåga att erbjuda praktiska, verklighetsbaserade lösningar som stärker ekosystemet för elfordon, betonar Petra.

Under det kommande året kommer TRATON Charging Solutions att fokusera på att utöka sina partnerskap med Charge Point Operators (CPO) över hela Europa.

Petra Sundström
Managing Director på TRATON Charging Solutions.
Foto: Traton Cha Under Det

   –Vi vill säkerställa att våra laddningstjänster, oavsett om det gäller Scania, MAN eller andra varumärken i TRATON GROUP, förblir konkurrenskraftiga, tillgängliga och möter de specifika behoven som operatörer av kommersiella fordon ställer på oss, säger Petra.

Manpowers experter säkerställer laddstationernas kapacitet

Konsulter från Manpower, där majoriteten är erfarna lastbilschaufförer, genomför grundliga fysiska inspektioner av de laddstationer som efter en första teoretisk genomgång ser lovande ut utifrån laddning, plats, körväg och övriga bekvämligheter.

   –Genom vår kartläggning och kompetens kan vi bidra till att elektrifiera transportsektorn och hjälpa våra kunder att genomföra sin omställning till gröna och hållbara affärsmodeller, avslutar Johan Hellstrand.

Next article