Skip to main content
Start » News » Säker förvaring av litiumjonbatterier: Så skyddar du företaget mot brandrisker
Sponsrad

Antalet elfordon växer i takt med samhällets elektrifiering, men detta innebär också ökade risker. Enligt Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) har 490 bränder eller incidenter med elfordon rapporterats i Sverige mellan 2018 och 2023, ofta kopplade till elcyklar och elsparkcyklar under laddning. För företag som hanterar elfordon, eldrivna verktyg och maskiner, är säker förvaring av litiumjonbatterier avgörande för att skydda både egendom och personal.

Litiumjonbatterier, som används i allt från smartphones till elbilar och verktyg har hög energitäthet och lång livslängd, men kan utgöra en brandrisk om de inte hanteras korrekt. Överladdning och s.k termisk rusning, är en farlig process där batterier överhettas och kan orsaka brand eller explosion. Termisk rusning är en av de främsta orsakerna till incidenter. För att minimera risken är det viktigt att batterier förvaras svalt, inte överladdas och inspekteras regelbundet. Men för optimal säkerhet krävs robustare lösningar.

PK Produkters lösning: Säkra ladd- och förvaringsskåp

PK Produkter erbjuder ladd- och förvaringsskåp som är specifikt utformade för att skydda mot risker kopplade till litiumjonbatterier, inklusive brandskydd och rökskydd/gasskydd. Deras skåp minskar risken för överhettning och bränder genom välutvecklade ventilationssystem och certifierad säkerhetsdesign.

Fördelar med litiumförvaringsskåp från PK Produkter:

  1. Avancerat brandskydd: Skydd mot extrem värme och brand.
  2. Hög byggkvalitet: Tillverkade av robust stål för långvarigt skydd.
  3. Certifierade säkerhetsstandarder: Certifierade brandskåp för litiumbatterier.
  4. Optimala förvaringsförhållanden: Ventilation för temperatur- och fuktreglering.
  5. Mångsidighet: Anpassningsbara storlekar och konfigurationer för olika behov.

Att investera i ladd/förvaringsskåp från PK Produkter är ett proaktivt sätt att säkerställa trygghet i företag som hanterar mindre elfordon, eldrivna verktyg och maskiner med litiumjonbatterier. Skåpen erbjuder både pålitligt skydd och ökad trygghet för anställda i en elektrifierad värld.

Next article