Skip to main content
Start » News » Separatorfilm är en kritisk komponent som möjliggör Sveriges elektrifiering
Sponsrad

Batteriutveckling är en avgörande pusselbit för att möjliggöra Sveriges gröna skifte och elektrifiering. Separatorfilm utgör en kritisk komponent i batterier, vilket gör separator-filmtillverkaren Senior Material till en nyckelspelare i samhällets gröna omställning.

Senior Material Europe är dedikerade till att driva grön omställning genom elektrifiering, vilket innebär att ersätta fossila energikällor med elektricitet. Batterier kräver högkvalitativa separatorfilmer för att fungera effektivt och säkert. Senior Materials avancerade teknologi säkerställer att batterier fungerar effektivt, säkert och pålitligt, vilket är avgörande för att möjliggöra en grön omställning.

Cecilia Vallin
HR- & kommunikationschef, Senior Material Europe.

–Vi ser oss som en nyckelaktör i den globala övergången till hållbar energi. Vår teknologi är en grundpelare i utvecklingen av effektiva och säkra batterier, som är centrala för elektrifiering av transportsektorn och lagring av förnybar energi. Genom att ständigt utveckla och förbättra våra produkter, bidrar vi till att skapa en mer hållbar och grön framtid. Vi bidrar även med värdefull teknisk kompetens som tidigare inte funnits i Sverige säger Cecilia Vallin, HR-och kommunikationschef på Senior Material Europe, en världsledande tillverkare av separatorfilmer för litium-jonbatterier, en nyckelkomponent för elektrifiering och hållbar energi.

Pålitliga och långvariga batterier

Senior Materials avancerade separatorfilmsteknik är avgörande för batteriers prestanda, livslängd och säkerhet. Separatorfilmen förbättrar batteriernas kapacitet och livslängd genom att möjliggöra en effektiv och säker transport av joner mellan elektroderna. Detta leder till högre energidensitet och längre användningstid för batterierna. Separatorfilmen minimerar även risken för överhettning och brand, vilket är avgörande för att skapa tillförlitliga energilösningar. Senior Materials teknologi säkerställer att batterierna är både pålitliga och långvariga. Detta gör det möjligt att använda batterier i en bredare mängd applikationer, från elbilar till energilagringssystem, vilket bidrar till att ersätta fossila bränslen med elektrifierade alternativ.

Säkra och effektiva energilösningar överallt

–Vår teknologi har utvecklats från grundläggande separatorfilmer till avancerade lösningar med hög prestanda och säkerhet. Teknologin utvecklas kontinuerligt utifrån batteritillverkarnas höga krav på prestanda och säkerhet. Vi planerar att fortsätta investera i forskning och utveckling för att förbättra vår teknologi och möta framtida behov. Vårt fokus är att driva innovation och bidra till en mer hållbar framtid genom våra produkter och vårt engagemang, säger Cecilia Vallin.

–I en hållbar framtid där elektrifieringen är fullt genomförd, ser jag ett samhälle där fossila bränslen nästan helt har ersatts av rena energikällor. Transportsektorn är helt elektrifierad, och förnybar energi lagras effektivt för att möta efterfrågan dygnet runt. Vår teknologi kommer att vara en integrerad och självklar del av denna framtid, den möjliggör säkra och effektiva energilösningar överallt, säger Cecilia Vallin.

Next article