Skip to main content
Start » News » Eltel leder vägen mot en hållbar och klimatsmart infrastruktur
Sponsrad

I takt med att efterfrågan på förnybar energi och effektiva kommunikationsnätverk ökar satsar Eltel stort på att bygga en hållbar och framtidssäker infrastruktur tillsammans med sina kunder. Med sitt nya initiativ, Eltel Green Choice, har företaget nu gjort det enklare för kunderna att nå sina klimatmål genom att välja hållbara alternativ genom hela kedjan.

Johan Littmarck
Produktchef, Eltel

Digitalisering och elektrifiering är starkt sammanlänkade idag och viktiga för omställningen till ett koldioxidneutralt samhälle. Regeringens nya budgetförslag innehåller en betydande satsning på elektrifiering och grön omställning. Eltel, som är en ledande leverantör av el- och högpresterande kommunikationsnätverk, är väl medveten om att en robust infrastruktur måste byggas med hållbarhet i fokus.

– Med Eltel Green Choice tar vi en ännu tydligare roll som rådgivare och partner i utvecklingen av kritisk infrastruktur. Vi vill hjälpa våra kunder att göra hållbara val av t.ex. material, transport och produktionsmetoder, säger Johan Littmarck, produktchef på Eltel.

Eltel Green choice med SBTi som riktlinje

Eltel och de flesta av deras kunder har vetenskapsbaserade klimatmål som är godkända av Science Based Targets initiative (SBTi).  Många företag arbetar aktivt idag med att reducera sina egna utsläpp, men har utmaningar med att minska det koldioxidavtryck som deras underleverantörer står för. Det är ofta svårt att påverka hur material transporteras, samt hur och var det produceras.

– Med Eltel Green choice vill vi göra det möjligt för kunder att välja en lösning som innebär att de kan ställa krav på gröna alternativ genom hela kedjan. Vi vill ta ansvar hela vägen, och i första hand välja leverantörer och underentreprenörer som har en tydlig hållbarhetsrapport och redovisning av sina koldioxidutsläpp. Vårt mål är att nå klimatmålen tillsammans med våra kunder så att vi kan genomföra en grön omställning och stärka den kritiska infrastrukturen, avslutar Johan Littmarck.

Next article