Skip to main content
Start » News » Wonder Women: nätverket som stärker kvinnor och vill förändra svenskt näringsliv
Sponsrad

Idag drivs bara cirka en fjärdedel av svenska företag av kvinnor – det vill nätverket Wonder Women ändra på.

Klara-Maria Mach
Grundare, Wonder Women

Wonder Women är ett politiskt oberoende nationellt nätverk för kvinnor som driver små till medelstora företag. Organisationen arrangerar nätverksträffar, workshops och andra aktiviteter där kvinnor träffas, utbyter erfarenheter och vidareutvecklas tillsammans. Syftet är att stärka, inspirera och stödja kvinnligt ägda bolag.  Alla gynnas av ett jämställt samhälle och vi behöver fler kvinnor inom svenskt näringsliv, säger Klara-Maria Mach, Wonder Womens grundare.   

Började som en nationell konferens 

Wonder Women startades år 2017 Uppsala, då i form av en nationell konferens. Sedan dess har nätverket ändrat form och vidareutvecklats.  

–Som kvinna och entreprenör slogs jag av att majoriteten av dem som deltog aktivt på företagsträffar var män. Då förstod jag att det behövdes nätverk där vi kvinnor kommer till tals och får utrymme. Därför startade jag Wonder Women, säger Klara-Maria Mach. 

Idag erbjuder Wonder Women både fysiska och digitala nätverksträffar. De fysiska träffarna äger främst rum i Stockholm och Uppsala, medan de digitala träffarna riktar sig till alla varhelst du bor i Sverige. Men Klara-Maria Mach ser möjligheter att växa i framtiden; 

–I år har vi haft stor tillväxt av antalet medlemmar och vi jobbar ständigt på att expandera till fler orter i Sverige.  

Pandemi och lågkonjunktur har slagit hårt mot mindre företag 

Pandemi och lågkonjunktur har slagit hårt mot mindre företag och idag är behovet av ett nätverk större än någonsin. Dessutom kämpar mindre bolag med små vinstmarginaler, vilket sätter extra press på ekonomin under en lågkonjunktur. Därför har Wonder Women under hösten erbjudit workshops i marknadsföring och ekonomi, men främst fungerar nätverket som ett stöd, du ska inte behöva känna dig ensam i ditt företagande.  

–Det kan vara svårt att driva enmans- eller fåmansbolag, särskilt i tuffa tider. Man behöver ett nätverk, andra likasinnade att ventilera med. Tillsammans kan vi stödja varandra och åstadkomma mer, berättar Klara-Maria Mach.  

Next article